Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

KWSP dan Open House


12.08.2014 - KWSP datang ke tempat kerja kami a.k.a kilang tempat ibu bekerja. Niat mahu buat penama sudah berzaman tapi malas mahu ke KWSP. Mujur mereka ada datang, maka tidak perlu bersusah payah ke sana. I-akaun sudah lama ada, setakat check kemasukan caruman setiap bulan tu tiada masalah.

Isi borang

Akak tudung biru ni, inventory executive, tapi muka dia iras-iras muka ibu. Semua orang cakap macam tu.

Ni beratur nak aktifkan I-akaun.


=======================================

Selesai proses yang tidak sampai 10 minit ni, ibu tunggu 2 orang rakan sekerja ibu pula. Buat-buat sibuk ambil gambar sebab masa ni hampir waktu lunch.

Loceng bunyi, lepaskan nepal-nepal keluar, kami pun selamba keluar juga (waktu rehat ibu as a staff tak sama sebenarnya).

Hala tuju kami adalah ke rumah seorang anak dara seksyen sebelah yang buat open house waktu lunch. Makan free wehh, lajulah kami. Hehehe..


Makanan yang ibu ambil untuk disantap. Malas nak bangun 2,3 kali.

Tuan rumah yang bertudung hijau itu.



Nota Kaki : Sapa lagi nak buat open house? Sila jemput..kih2..


Catat Ulasan

20 Ulasan

  1. Seronok kalau ada rakan staff sama-sama Melayu. Boleh makan-makan macam ini kan...

    BalasPadam
  2. sedap menu..hihi.

    lama tak chck kwsp..

    BalasPadam
  3. meriah tu mar..siap ada khemah ye..macam kenduri kan

    BalasPadam
  4. Akak tak buat lagi I-akaun KWSP ni Mar, ingatkan nak buat tapi tulah asyik bertangguh nak ke KWSP huhu..

    Bestnya ada open house.. macam2 boleh makan :)

    BalasPadam
  5. bestnya company mar ada jugak buat open house...company eda cuma buat jamuan utk sembahyang hantu jer

    BalasPadam
  6. best tu makan free!! hihi..

    BalasPadam
  7. Kak Yatie : staff ramai juga melayu
    KSD : bukan kompeni ni tp umah rakan sekerja dept lain.
    Kak Yatie : tula kan..

    BalasPadam
  8. Aih..saya masih belum berkesempatan nak buat penama KWSP...

    BalasPadam
  9. lya pun smlm pi open house mkn free lagi hehhee

    BalasPadam
  10. sekarang ni tengah musim open house best :)

    BalasPadam
  11. senanglah kalau kwsp datang office
    saya p sendiri
    lega sikit dah settle buat penamaan =)

    belum bercadang nak buat open house
    bajet lari pindah rumah...hehe

    BalasPadam
  12. Wah... Bgus la tu.perkhidmatan bergerak...

    BalasPadam
  13. Wah.. dah jumpa pelanduk dua serupa eh.. :D

    BalasPadam
  14. best gi open house.. macam macam juadah yang disediakan :)

    BalasPadam
  15. wahhhh besar-besaran open house sampai berkemah yer... murah rezeki, InsyaAllah...

    BalasPadam
  16. Huhuhu...setakat nak dapat jemputan open house dari rakan pejabat takdalah gamaknya. Dah semua Japang dan non-muslim yang banyak. Kita gi open house rumah sanak saudara dan jiran tetangga mana adalah :(

    BalasPadam
  17. duit dlm kwsp sy dh slmt kuarkan dh

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code