Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

wW #30 : Buah Apa Ye??



Buah apa ye ni?? Ada tanam depan rumah abah di kampung tapi semua orang tak tahu nama buah ni.
Sedap. Manis. Menjadi tumpuan tetamu di hari raya.
Kulitnya lembut. Bila kopek ada selaput seakan limau.
Isinya manis seperti laici.






Catat Ulasan

29 Ulasan

  1. terliur pulak...tak pasti buah ape nie

    BalasPadam
  2. buah apa ye? tak pasti jugak..

    BalasPadam
  3. tak pernah nmpk buah apa ya tu

    BalasPadam
  4. nampak sedap buah tu...mcm laici

    BalasPadam
  5. Jemput drop url blog kat Mister Linky's saya
    ~ Life is beautiful... Don't waste it.
    (to ease blogwalking)

    BalasPadam
  6. luar macam jambu./tapi dalam nya putih gitu,memang tak prnah tengok buah ni..

    BalasPadam
  7. tak pernah tgk juga..buah apa ekk..

    BalasPadam
  8. kaksura tak tau buah apa tu..cam sedap jer..:)

    BalasPadam
  9. limau bali ,mungkin?

    salam aidilfitri
    maaf zahir n batin

    BalasPadam
  10. buah longan afrika ke?
    teringin nak rasa mar :)

    BalasPadam
  11. Biasa abang beli buah ni dari Sarawak Mar. Bila balik meeting dari sana dia beli. Kakak ada tanam bijinya dan dah besar juga pokoknya tapi belum berbuah lagi...

    BalasPadam
  12. Kak zakie, apa nama buah ni ye? sedara mara, tetamu yg datang dapat jamah buah ni..
    manis..sedap sangat..

    BalasPadam
  13. X sure la pulak buah ape..
    Sbb sblm nie x penah lagi jumpe..atau makan...

    BalasPadam
  14. waaahhh buah apa kah itu... nampak macam kedondong..tapi isi lain pulak.. hurrmm...

    BalasPadam
  15. buah pe tu? tak pernah nampak or makan pon.

    BalasPadam
  16. Menarik! Tp buat tetanya2 buah apekah..

    BalasPadam
  17. tak pernah tengok pon marr..tapi tengok isinya tu cam sedappp..

    BalasPadam
  18. heii..pelik jugak nampak unik n sedap tapi tak pasti buah ape tu..huhuhu

    BalasPadam
  19. mcm buah mata kucing je.tapi mungkin spesis lain kot.sbb x pernah la makan..

    BalasPadam
  20. Assalamualaikum warahmatullah..
    buah apa tu? pertama kali melihatnya, nampak macam sedap..

    BalasPadam
  21. OKje lagilah buta nama buah hehe....buah apa ye...Abah tak tau ke?

    BalasPadam
  22. buaa ape eh xpernah tgk pun

    BalasPadam
  23. bukan buah mata kucing ke?
    tak pernah tengoklah pula
    tak ada ahli keluarga mar yang tahu?

    BalasPadam
  24. Macam buah mata kucing..tapi bukan kan..

    BalasPadam
  25. oh inilah buah longan brazil tu yer.. baca entry terkini, tu yang dapat tahu dulu :) hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code