Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Penangan 1 April


Bukan April Fool ye. Tapi, penangan GST yang kebabom meletop lebih hebat dari menyambut perayaan. Serious!!

Mana kan tidak, ATM beratur panjang. Pasaraya penuh, seolah promosi akhir tahun. Melopong kejap. Nak membayar satu hal juga. Siap, minta en.suami masuk line dulu sedangkan saya berkejar ke sana sini mencari barang.

Tapi, banyak barang yang sudah kehabisan stok, makanya troli kami tidak sampai separuh pun.

GST pun GST lah wahai Pak Jib. Kami redha. Malam ni ready untuk stok susu Cik Aisyah pula.




Catat Ulasan

18 Ulasan

  1. Happy April, Mar! Moga dapat barang2 yg dicari :)

    BalasPadam
  2. Assalam Mar,
    laaaaaaaaaaaaaaaa
    rini pi beli barang ka???
    kan ker rini dah kena gst
    mahai dak barang???? :)
    iols pun rela dalam keterpaksaan gitew

    BalasPadam
    Balasan
    1. esok lusa tulat, tahun depan pon kena membeli..gst pon pasti..huhu

      Padam
  3. selamat menyambut HARI GST ekekeke

    BalasPadam
  4. samelah dengan kita..
    semalam plan nak beli susu anak tapi hujan selebat-lebatnya, so kami redha jelah.
    GST pun GST lah (ayat paksa rela.hahahahaaa...)

    BalasPadam
  5. Hari ini semua rakyat M'sia kena 'fool' dgn GST yg dah mula effective Mar
    Nangis ke apa ke kena tadahlah juga..

    BalasPadam
  6. Hahaha..Pagi tadi sy dh kena GST..Top Up kena chrg 60sen for every RM10...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tau takpe..saya pon dah kena GST untuk topup

      Padam
  7. ingat nak standby pampers sehari sebelum GST,,, tengok2 dah clear kat dua tiga kedai,, nampaknya kena gak lah beli pampers ber'GST tu hihihi,,,

    BalasPadam
  8. Salam Mar..rindunya kat tuan blog ni..
    Bermulanya episod GST..klu ada last episod GST ni kan best..:)

    BalasPadam
  9. nasib badan.. sabo je la kan..

    BalasPadam
  10. mmg 2 3 hari before gst, big2 market ke small2 market ke, semua keramaian org..

    BalasPadam
  11. Kat cne x da plak smpai mcm tu..sbr je la ya sis

    BalasPadam
  12. Saya tak tolong meriahkan suasana kerana memang tahu dah keadaannya. Duduk rumah senyap-senyap. Lepas 1 April tu adalah juga pergi beli barang dapur dan keperluan yang lain. Memang semuanya mahal sebelum caj GST lagi. Redha dalam keterpaksaanlah. Nak lari ke mana lagi :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code