Ni semua kisah minggu lalu. Bila teringin je nak makan, terus masuk dapur. Baru belajar masak nasi lemak kukus. Gigih tak gigih mak buyung memasak sebab nak puaskan hati. Tidaklah masa pantang nanti terliur nak masak. Masak tau bukan makan. Akekekekeke..
Bukan mudah memasak Nasi Lemak Kukus rupanya. Leceh. Sebab tu mahal. Tapi berbaloi sebab memang sedap. Eh? Terpuji diri sendiri pula.
Saya belajar melalui blog Azie Kitchen. Ada tunjuk step by step. Saya follow je. Terima kasih kak atas perkongsian tu. Suka sangat bila menjadi.
Lawankan pula dengan sambal tumis bilis. Perghhh...nikmatnya.
Warna tu penting juga..
14 Ulasan
Makk aihh, sedapnyaa... selamat pagi..")
BalasPadamBetullah memang nasi lemak kukus lebih sedap berbanding yg ditanak.
BalasPadamKena pulak dgn sambal ikan bilis hmmm...
kalau tambah ayam goreng berempah lagi wallaa ;)
BalasPadamWah..sambal tu buat lebih..nasi lemak habis..boleh makan dengan lempeng..hehe..
BalasPadamyang bukan mak buyung ni pon terliur tengok nasi lemak kukus tu.. acane.. T_T
BalasPadamKalau sy kena lawan dgn sambal sotong kering...wau barula menyotong2...kikiki...
BalasPadamsedapnyaaa. sambal tu menyelerakan :D
BalasPadamSy mmg fail lah klw buat sambal ni. Bawang tu blender ke potong biasa je
BalasPadamSedapnya...:)
BalasPadamPerh sdpnya tu smbl bilis nyum nyum
BalasPadamaudududuhai...
BalasPadamrajin mak buyung :) alhamdulillah.
rezeki anak dlm perut la tu nama nyer...
wah...sedap nampaknya tu =)
BalasPadamAssalam mar,
BalasPadamooohoooiii
ujan2 bi uols cerita nasi lemak pulop
punggaaahhh he3
warna tu penting juga hehehe.. betul2..
BalasPadamTerima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.