Kambing Dara Golek di CRPS

By Mar Mansor - 8:30 PG


Bagi mereka yang duduk di sekitar Seri Alam mungkin kedai ini sudah tidak asing lagi. Tidaklah susah untuk mencarinya. Ramai yang sudah tahu akan keenakkan kambing dara golek di sini.

Oleh kerana kedudukannya yang tidak begitu jauh dari tempat kerja, kami bercadang pekena Nasi Beriani bersama Kambing Dara Golek di sini. Yummy!! Tapi, menu ni hanya pada hari Jumaat ye. Diulangi hari jumaat. Kalau datang hari lain, rekemen makan nasi campur.


Brader tu sedang menggolek kambing.


Muka-muka yang makan dengan penuh selera


Dah kenyang kan, jom balik!


Licin!!!


CRPS tu apa ye? CRPS adalah shortform kepada Chicken Rice Pit Stop. Kalau hari biasa, menu nasi berlauk dan nasi ayamnya menjadi pilihan utama. Banyak pilihan lauk pauk di sini.

Saya pernah mencuba nasi ayamnya. Ayamnya dicurah kuah black pepper dan sos lada turut diberi dalam mangkuk kecil. Pada saya, sosnya ada kelainan.

Suasana kedai juga selesa dan ada kelainan. Meja makan penuh dalam kedai tapi jangan risau, tidak sesak malah selesa!


Inilah lokasi CRPS


Menu lain yang turut menjadi tumpuan ~ Western.



Nak tau apa lagi yang sedap kat sini?
Website : crps.com.my
Facebook : ChickenRicePitStop
Alamat :11, Jalan Gunung 31, Bandar Seri Alam, 81750 Plentong, Johor
GPS : 1.512480, 103.864206
No. Tel : 019-277 7836
Waktu Operasi : 0700 - 0000 (Isnin - Sabtu), Tutup : Ahad.




  • Share:

You Might Also Like

27 comments

  1. alamak, kat mana ye.. lupa dah.. hahaha

    BalasPadam
  2. wah pagi2 lagi dh baca entry kambing golek ni.. hihi!

    BalasPadam
  3. ank dara lgi ke kmbing ni ;) tu yg sedap kot ye hihihi

    BalasPadam
  4. wahhh kambing dara... virgin lagi kambing tu, mesti manis lagi rasanya...tiba-tiba macam terasa nak rasa...tapi macam jauh pulak...ha ha ha... kena tunggu turun johor lagi lah ni nampak gayanya... adehhh lapar...

    BalasPadam
  5. singgah pagi
    sory hr nie x de mood nak BW, demam x baik lagi ..
    office sejuk beku... hehe

    BalasPadam
  6. kiranya seminggu sekali je la dpt merasa..
    ok gak buat camtu..msti rmai y serbu hari Jumaat ..

    BalasPadam
  7. nasik beriyani kambing..mcm menarik jer..tp jauhnyeeee..

    BalasPadam
  8. kenapa nama dia kambing dara
    anak dara lagi apa kambing tu..hehe
    tapi nampak sedaplah
    afif suka makan kambing golek ni

    BalasPadam
  9. Bagus, saya benar-benar suka it.if Anda juga menyukai situs kami ikuti: http://www.robesdemariee2013.com/

    BalasPadam
  10. mak aih, licin.
    nampak sedap bebenor gayanya.

    BalasPadam
  11. wah.. dekat plentong... blh cuba ni//

    BalasPadam
  12. waa.. nk pegi tp jauh pulak di jb yer..

    Jom exchange bloglist..

    Jom Baca Artikel Menarik ini

    4 Sebab Kenapa Tidak Digalakkan Menggunakan ADS di Search Engine

    BalasPadam
  13. lama betul x makan kambing
    sblm puasa ni nk mkn kambing 2 3 ekor haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi sampai 2, 3 ekor...nak buat kenduri 3 hari 2 malam ke hapa

      Padam
  14. Aduhai, jauhnya di selatan! Takdalah dapat merasa. Nak JJCM dekat-dekat bulan puasa ni, kenalah bersabar dulu. Eh, kampung halaman pun dilupa sentiasa, ada hati nak terus pergi makan kambing dara golek kat Plentong. Ada yang kena hemps dengan mak nih kang!

    BalasPadam
  15. sedapnya..tengah nak jjcm area jb ni..

    BalasPadam
  16. Terus terliur! Pernah rasa kambing dara golek ni. Sedappppp!

    BalasPadam
  17. ingat kat penang ke apa.. johor.. mak aii jauh pulak.. terliurnya kambing golek..

    BalasPadam
  18. Feveret husbnd ni lambg hhehe. Uishh licinya sis

    BalasPadam
  19. perghh kambing kambing golekk.. tp ada jugak yg dara eh? hehe

    BalasPadam
  20. Assalam mar,
    waaaaaaaacanggeh siap ada website dah kan3
    alhamdulillah orang melayu kita kan3
    sokong3

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.