Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Kismis Minda Cemerlang Merangsang Kecerdasan Minda


Sewaktu tapau untuk lunch semalam, ternampak kotak-kotak kismis yang cantik bersusun di kaunter kedai. Belilah satu. RM1 sahaja untuk sekotak kecil.

Kismis Minda telah direnjis dengan air zam-zam dan doa. Turut diperkaya dengan vitamin c. Merupakan 100% produk bumiputera.


Khasiat:
 Merangsangkan kecergasan  minda.
 Menguatkan daya ingatan.
 Memerangkan hati.
 Menguatkan daya ketahanan diri.
 Di antara makanan yang berkhasiat dan berkat sepertimana yang disyorkan Nabi SAW.
 Sesuai dimakan oleh semua peringkat umur dan amat sesuai untuk pelajar-pelajar bagi merangsang kecerdasan minda.

Cara pengambilan:
 Kanak-kanak = 7 biji 2 kali sehari.
 Dewasa = 21 biji sehari.
 Untuk mendapatkan fadilat, mulakan dengan Bismillah dan selawat 3x.


Jadikan kismis sebagai snek makanan harian kita.




Catat Ulasan

14 Ulasan

  1. kena didik anak makan makanan sihat dari kecik kan.. bagus makan kismis ni..

    BalasPadam
  2. alhamdulillah... ank2 sy juga suka makan kismis... kismis mmg mknn sunnah...

    BalasPadam
  3. Kismis antara jajan harian ank2 sue.

    BalasPadam
  4. anak-anak saya kurang makan kismis...dorg lebih suka kurma...hari tu ada beli gak tp mummy n babah yang abiskan....

    BalasPadam
  5. Kismis memg elok utk minda, dlu time study memg lya amalkn mkn kismis, tpi sejak dua mnjak ni dah jarang rasa mcm otak ni dah lembsss hhaha

    BalasPadam
  6. kismis nie bagus . sesuai untuk semua. azney pun suka makan kismis hehehe

    BalasPadam
  7. Wahh bagus ni.. thanks sharing Mar.

    BalasPadam
  8. pernah makan juga kismis jenama ni

    BalasPadam
  9. Saya ni kalau makan kismis memang suka sangat.
    Overdoseeee..

    BalasPadam
  10. Walaupun kismis ni bagus utk minda tapi anak anak okje kurang sukalah Mar

    BalasPadam
  11. Memang bagus untuk minda anak-anak. Kita yang berumur ni pun boleh makan jugak. =)

    BalasPadam
  12. Dulu cukup suka makan kismis sampai main telan je tak sempat kunyah. Sekarang ni entah kenapa apa yang disukai dulu dah semakin berkurangan.

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code