Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.comSekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
 1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
 2. Lengai (70%)
 3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
 • Berkebun
 • Makan angin
 • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
 • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
 • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
 • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
 • pergelangan tangan
 • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.
Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.WhatsApp & Line : 016 4858235Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

Sebagai seorang ibu, memastikan apa yang terbaik buat anak dan keluarga adalah satu keutamaan. Untuk pengetahuan semua, kawasan perumahan saya merupakan zon bahaya nyamuk aedes, tidak diketahui di mana puncanya, sedangkan kawasan perumahan kami adalah perumahan baru. Justeru, sebagai langkah berjaga-jaga, kami sekeluarga amat memerlukan Bugslock. Menghindari denggi yang berleluasa.
Bugslock juga mudah dibawa ke mana-mana. Boleh dibawa pulang ke kampung, ke kebun atau ke pusat reakreasi yang besar kemungkinan adanya nyamuk. Bila pulang ke kampung, pasti akan ke kebun. Belakang rumah juga dipenuhi dengan pokok-pokok. Nyamuk ada di mana-mana. Dengan adanyaBugslock, tidak perlu lagi memasang kelambu. Tidak perlu lagi memasang ubat nyamuk yang berasap. Dan tidak perlu memasang ubat nyamuk elektrik, sekaligus menjimatkan elektrik!
Bugslock, alat yang cukup simple. Kelihatan seakan gelang, seolah perhiasan yang cantik. Siapa sangka, gelang yang comel ini mampu menghalau nyamuk. Malah, ia mudah untuk dipakai pelbagai lapisan usia.Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

Catat Ulasan

20 Ulasan

 1. Bukan gleang sebarang gelang ni Mar
  Good luck mana tahu ada tuah dapatlah gelang halau nyamuk tu..

  BalasPadam
 2. Good luck Mar..memang sesuai ni gelang ni untuk baby..takdelah kena gigit nyamuk selalu kan..

  BalasPadam
 3. best of luck!

  nway, blog kakikusukaberjalan is kakikusukaberjalan dgn link; inaachik.blogspot.com.

  blog aku bukan chef tu utk tempek resepi jer.

  kira tamak ada 2 blog ler ni. hehhee... nway thanks sudi drop by kat blog saya. :)

  BalasPadam
 4. good luck tau... :) all the best..moga berada di kalangan 30 org yg bertuah.. :)

  BalasPadam
 5. Good luck yer... Memang ohsem produk nie kan ;)

  BalasPadam
 6. Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

  http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

  BalasPadam
 7. tahniah ya...

  http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-pengumuman-34-blogger.html

  - Mia Liana -

  BalasPadam
 8. tahniah :) singgah dari senarai pemenang

  BalasPadam
 9. Tahniah Mar Mansor :)
  Semoga sama-sama berjaya di peringkat yang seterusnya
  ProVide Network

  BalasPadam
 10. Assalammualaikum

  singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

  alynnazfiz.blogspot.com :)

  BalasPadam
 11. Salam. Sila buat entri review mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam entri ini.

  http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

  dan wajib hantar sebelum 11.59 malam 10 Disember 2014. Terima kasih.

  - Mia Liana -

  BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code