Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Tiada Istilah Mengambil Kesempatan


Saya agak terkilan, atau lebih tepat sangat terkilan bila membaca barisan ayat tersebut. Buntang mata dan sesak dada seolah dihempap batu besar. Ikutkan rasa marah memang saya akan buat bodoh saja tetapi memandangkan saya tidak akan dapat lari dari dia, saya terima sahaja apa jua yang dia sampaikan.

Ramai yang tertanya-tanya mengenai hal itu. Mungkin pihak ke-3 juga tidak faham dan menuduh saya begitu. Terus terang saya katakan, itu hak saya sebagai pembeli. Siapa tidak mahu dapatkan benda murah dengan kuantiti yang sememangnya saya mahukan. Sudah bertahun-tahun kami suka membeli online dan setiap kali mahu membeli mesti rakan-rakan sekerja yang lain akan roger, nak selit order tak? Mengurangkan harga postage kan. Kalau saya tak buat, orang lain akan buat juga. Pembeli sekarang ni semua bijak memilih.


Kalau orang tengok..awak umpama ambil kesempatan di atas kesenangan orang lain..


Bila tidak faham, beginilah jadinya. Sebab tu saya minta peniaga yang menyewa tapak iklan dan meminta mempromosikan produk di Blog Janji Kita, baca setiap entri yang saya publish. Bukan saya tidak bagi link. Simple je, kenapa peniaga lain boleh faham?

Atas sebab ini jugalah saya telah ubah kenyataan di Advertise Me.

 link




Nota Kaki : Saya tidak mahu cerita secara detail. Pasti blogger lain akan terasa. Biar ianya jadi pengajaran buat saya.


Catat Ulasan

13 Ulasan

  1. tak apa mar, apa yang berlaku jadikan sebagai pengajaran...

    BalasPadam
  2. anggap sebagai pengajaran kan

    BalasPadam
  3. ni cabaran dlm mencari rezeki kan...jgn sesekali putus asa

    BalasPadam
  4. betul komen kopi tu..cabaran meniaga online mcm tulah..kuat smgt taw mar..

    BalasPadam
  5. Begitulah dlm business ada yg tercalar dan ada yg mencalar. Ada yg senyum ada yg murung..

    Bila ini terjadi Mar bertambah matang dan lebih berhati-hati.

    BalasPadam
  6. anggap satu pengalaman dan pengajaran yg berharga..disebalik sesuatu ..ada sesuatu..:)

    BalasPadam
  7. sabar ya mar... hati orang kita tak tahu...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

    Maaf.. baru sempat nak blogwalking ke sini.

    - Mia Liana -

    BalasPadam
  8. silap siapa dan apa silapnya itu sebagai pengalaman untuk masa akan datang..bersabar ye...

    BalasPadam
  9. sabar mar, jadikan ianya cabaran dan pengalaman

    BalasPadam
  10. Ermmm...x faham sangat apa yang sampai tuduh ambik kesempatan tu?
    Kes orang tu tak puas hati ke dengki ke ape?

    BalasPadam
  11. tak paham apa yg telah berlaku.
    smga ibu bersabar dan terimanya dgn tenang. ini cabaran mungkin ..
    jgn putus asa

    BalasPadam
  12. Apa yang berlaku ni, Mar? Ada yang tak puas hati ke? Adatlah bila menulis, pemahaman berbeza-beza. Takpalah itu satu pengajaran juga.

    BalasPadam
  13. tula tak faham sangat..tapi mesti ada yang tak kena ni..semoga Mar terus bersabar dan dapat selesaikan dengan sebaik yang mungkin..

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code