Entah apa mimpi, teringat roti titab PB. Beli saja roti gardenia di kedai berdekatan. Masa inilah berlaku insiden bila tak pandai parking. Menyirap je bila ingat balik. Huh!
Roti titab ni bakar dengan pemanggang ajaib Ikan. Banyak dah jasa pemanggang ajaib ni. Sapu marjerin di kedua belah, terap bulatan dengan menggunakan cawan yang bersesuaian. Bakar dan pecahkan telur di tengah-tengah bulatan. Taburlah serbuk lada hitam dan campuran herba sedikit. Masak hingga tahap yang korang inginkan.
Woi..sedaapppp!! Simple macam ni pun sedap. Tapi tak taulah kalau tekak korang, tekak mahal kan.
Selamat berhujung minggu ye.
19 Ulasan
nampak macam sedap ni. boleh cuba nanti
BalasPadamsimple tapi sedap ni mar.
BalasPadamtu pun dah sodap..
BalasPadamBuat sendiri lagi best kan. hihi. Boleh try buat jgak kat umah ni :)
BalasPadamJemput singgah : Tieysmilez@blogspot.com
Sedap tengok.. best buat makan ptg2 hari minggu ni.. :)
BalasPadamteringin nak buat macam nih jgk..tp malas.huhu. nampak sedap kot.
BalasPadamalhamdulillah, nampak sedap ni
BalasPadamnak try lah :)
Ini namanya roti titab? Ternampak kwn bgtau di whatsapp dia mkn roti ni di Kelantan....
BalasPadamMar, julia pun ada pemanggang ajaib...lama dh nak buat dish yg simple cm ni..tp tak terbuat2 hehehhehe sedap tu
BalasPadammcm tu pon dh sedap.sy suka telur separuh msk tu...emmmm...dap
BalasPadamsenang je ye nk buat nya..tapi sy tak mkn telur kuning lgi2 klu cairrrr ;p
BalasPadamSenang je rupanya nak buat roti titab ni...bolehla maksimumkan penggunaan pemanggang ajaib kat rumah tu kan :)
BalasPadamNmpk mudah yg pasti sdpp
BalasPadamyes pemanggang ajaib hihi mmg banyak berjasa :D weee.. sedap ni. roti ngan telur memang sodap sokmo.
BalasPadamRoti yg kena tebuk tu buh mana Mar? Tak nampak pun..
BalasPadamlain orang, lain selera
BalasPadamtapi kalau diajukan pada saya, secara jujurnya saya tak nak
menu ni mmg sedap angat woiii hahah tp nak rajin wat cam mar tu xdelah pecah telur campak atas roti bakar je haha
BalasPadamAdui, mudah macam ni pun tak terbuat. Nampak sangat kemalasan yang melanda. Saya dah siap pasang azam ni, Mar. Tahun depan nak lebih banyak bersiaran di dapur sendiri. Sudah-sudah bagi pemilik restoran kaya-raya. Diri sendiri tak kaya-kaya lagi nih ^_^
BalasPadam@hainom OKje
BalasPadamdah tebuk tu tetap makan..sapukan nutella..anak makan..hehe
Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.